Mesin Jahit Terpakai

IMG_0489 IMG_0492

Mak bagi mesin jahit dan mesin jahit tepi. Lama tak guna, simpan dalam store. Perlu restoration. Tak pandai nak pasang benang dan tak pandai guna.

Ada cadangan di mana ada service mesin jahit? Berapa agaknya harga service dan parts untuk mesin jahit tepi acme ni ya?

46 Comments

    • W’salam Cik/Puan Nooraekin. Sekarang ni tinggal mesin jahit yang gambar atas tu je; mesin jahit tepi (gambar bawah) dah takde pada saya.

      Untuk mesin jahit (gambar atas) ni pun, menurut kedai baiki mesin jahit, perlu ganti motor kerana wajar motor (dan pedal kaki) pun dah hilang. Anggaran dalam RM300 juga untuk ganti motor. Parts yang kecil-kecil pun ada yang dah patah dan hilang.

      Tapi yang menariknya mesin jahit ni berat; komponen utamanya dibuat dengan ‘besi’, patut memang tahan lama lah🙂

      Kalau Cik/Puan Nooraekin berminat, saya boleh kumpulkan/besih/pasang dan ambil gambar terbaru apa mesin tersebut.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s